Tuesday, December 21, 2010


My childhood bedroom looks way better through a camera lens than I ever remember it being. With some good lighting and a fancy camera, you can bring out the beauty in absolutely anything (plus I cropped out all the ugly parts).

Saturday, December 18, 2010

Villa Savoye: Revit Model

I finally got to learn Autodesk Revit this year in my computer aided design class, and for this project I used the program to model Le Corbusier's Villa Savoye. The program is better for producing construction documents, but here are a couple renders that I generated as well.

Monday, December 13, 2010

Vance Chavis: Children's Computer Desk Detail

***click the image to make larger

Vance Chavis: Final Children's Area Design

These are renders I did using Google SketchUp and a whole lot of Photoshop.

Vance Chavis: Computer Desk 1st Iteration

This linear form was my initial design for the children's computer desk. However, the desk only allowed space for 3 computers and our programming technology group found from their research that 5 computers were required to meet the needs of the library users. The class as a whole also later discussed using orange on all the seating as a way to make our design more cohesive, so I reworked material selections as well.

Vance Chavis: Preliminary Design Sketches

These floor plan sketches were produced at the earliest stage of the design process. I found inspiration from my childhood school library, which had a partially enclosed "reading well" made up of wide, carpeted, curved steps that the students would sit on while the librarian would read a story. I loved this environment as a child and wanted to incorporate a similar space in our design.

At first we had placed the computer station in the center of the space, so for this design I considered computers on either side of the table separated by a low partition made up of colored 3form.

This is a birds eye perspective of the children's area early on in the design process. We were happy to see that much of this design made it through into the final design of the space.